Alternativa jobb till anställning

Posted by Roger on August 22, 2018
Arvika, Företagande

Du behöver inte vara anställd på ett företag. Det finns andra jobblösningar som kanske passar dig bättre. Det är lätt att fastna i tänket att du bara kan söka anställning hos företag och arbeta med kollektivavtal. Alternativa lösningar kan vara speciellt intressant om du är mellan jobb och inte hittar något som passar.

Interimschef

Har du erfarenhet i chefspositioner men är mellan jobb kan du hyra ut dig själv om interim till olika projekt och företag. När ett företag rekryterar nya chefer kan platsen lämnas tom ett bra tag innan rätt person hittas. Du kan fylla den positionen tills vidare och se till att hjulen fortsätter snurra. Eller så vill någon ha en chef under ett projekt, allt från några veckor till år. Istället för en anställning blir det en uthyrning. På nätet kan du hitta platsbanker som samlar CV från personer inom en rad olika områden. Lämna in en anmälan och invänta intressanta möjligheter istället för att jaga ned dem själv.

Frilansa

Dina kunskaper kanske passar hos en rad olika företag, men inte i den utsträckning att det kräver en anställning. Genom att frilansa bestämmer du själv vilka uppdrag du ska ta, hur du ska jobba och varifrån. Det ska dock påpekas att det kan vara svårt att få ett stabilt jobbflöde, ibland tar det ett tag innan nästa uppdrag. Var noga med ditt sparande, ha en buffert för att täcka några månaders utgifter utifall du blir utan arbete ett tag.

Starta eget

Ibland behöver du inte ens ha en egen, originell idé för att starta eget. Leta inom det du är intresserad av och se om någon erbjuder franchise. Du får öppna en butik i deras namn och med deras produkter fast under ditt eget företag. Ett bra sätt att komma igång snabbare och vara säker på att du jobbar inom ett koncept som säljer.