Begravning i Arvika

Posted by Roger on July 28, 2014
Arvika

Att anordna en begravning är något som innebär en del praktiska detaljer. De flesta brukar därför anlita en begravningsbyrå som hjälper till med allt eller en del av det som måste ordnas. Många gånger kan det vara skönt att låta professionella ta hand om det som ska göras eftersom det oftast räcker med att bearbeta sorgen.

2001967-trauer

Exempel på det som måste planeras till begravningen är om det ska hållas någon särskild begravningsceremoni eller att sätta in minnesannonser i tidningarna. En begravningsceremoni är något som alla medlemmar av Svenska Kyrkan har rätt till, men som annars måste ordnas på annat sätt. En borgerlig begravningsceremoni innehåller inga religiösa inslag och kan därför anordnas på det sätt som de anhöriga vill utan att de måste följa vissa bestämmelser om hur begravningsakten ska vara. Det innebär att det går att välja bland annat lokal och musik helt fritt.

Välja gravsten

Det kanske viktigaste för en gravplats är gravstenen. När du ska köpa gravsten är det några saker man måste fundera över. Den brukar vara gjord i granit och färgen kan därmed inte varieras särskilt mycket, men en del av designen är möjlig att påverka. För att göra stenen mer personlig och hållbar finns det möjlighet att beställa den från Vita Stenar. Deras stenar är tillverkade i ett stenkompositmaterial som inte kräver något underhåll. Det ger även möjligheten att få en vit sten, vilket kan vara fint istället för de vanliga mörka färgerna. Andra fördelar med dem är att du kan få gravstenarna med ett personligt bildtryck. Du kan välja ett från de som finns i databasen, men det går även att använda sig av en egen personlig bild.

Du måste också bestämma vad det ska stå på gravstenen. Vissa vill skriva mer och vissa mindre, det är helt upp till dig. Kanske har du pratat med den avlidne innan som själv hade önskemål.

Ett viktigt avslut

Efter ett dödsfall är det mycket praktiskt som behöver tas hand om och det medför att det inte alltid finns tid för att sörja. Begravningen brukar vara den plats där det tas ett slutgiltigt farväl av den bortgångne. Det är då viktigt för de anhöriga att den ger ett fint avslut för att de ska kunna gå vidare.