Dags att löneförhandla

Posted by admin on June 02, 2017
Arvika

Oavsett om man söker ett nytt jobb eller ska förhandla med chefen på sitt nuvarande arbete om sina löneanspråk så är kan det ibland vara en rätt tuff match att gå mot sig själv innan man tar sig i kragen och går till chefen och talar om vad man tycker att man egentligen är värd. 

Oavsett vilket yrke man har så är den allra svåraste biten många gånger att försöka sälja in sig själv. Både när man ska skriva cv, söka nytt jobb, gå på anställningsintervju och slutligen när man ska löneförhandla. Tänk på att stå på dig, får du inte det du tycker att du faktiskt är värd så kanske du har gjort det du kan på företaget, det är dags för en förändring för dig och hög tid att ta din kunskap vidare till ett företag där du kan fortsätta att klättra på karriärstegen.

Nu måste givetvis dina förväntningar och siffror vara realistiska innan du ger dig in till chefen för årets löneförhandling. Kolla upp vad andra i branschen tjänar, tänk igenom vilka uppgifter du har och vad du egentligen gör på företaget. Gå aldrig in oförberedd, om chefen ber om ett lönesamtal samma dag så skjut istället upp det så du har en chans att fundera igenom dina möjligheter.