Dags för en förändring

Posted by Roger on December 12, 2016
Företagande

business

Är det dags för en förändring? Ibland så kanske man känner att man gått på samma jobb under en lång tid och presterat dåligt och känt att det är dags för att hitta något annat. Det är inget lätt beslut då arbetsmarknaden ser ut som den gör men det finns inget värre än att vara på en arbetsplats där man inte trivs.

Man ska absolut inte känna någon skam om man vill byta jobb för att man inte trivs, har du en bra chef så kommer denne att förstå och kanske till och med hjälpa dig för att hitta andra uppgifter eller ett annat jobb som du kan trivas på. Nu är det ditt val och det går inte att kräva allt för mycket av sin arbetsgivare. Har du en befattning i dag inom ett företag och vill gå vidare så finns det specialister som kan hjälpa dig att hitta andra vägar i yrkeslivet. För en del kan det vara svårt själv att ta steget och framförallt att komma vidare.

Det kan ju också vara så att man blivit friställd då företaget blivit tvungen att ta dessa beslut, orderingång och annat som gör att företag måste ta obekväma beslut som att friställa personal måste nog vara en av de tråkigaste ett företag gör. Att bli uppsagd är aldrig roligt och vi har ju i Sverige en lag om anställningsskydd som företagare måste följa vilket innebär en viss trygghet om uppsägningen sker på sakliga grunder.