Företagslokaler

Är du företagare och flyttbar? Vill du etablera dig i en liten trevlig stad med härliga omgivningar? Söker du lokal? I Arvika finns ett brett utbud av lokaler förde flesta verksamheter.

Är du en av dessa lokalsökande företagare så kan du genom att besöka Arvika kommun på  Östra Esplanaden 5 i Arvika centrum, eller surfa in på hemsidan få information om vilka lokaler som står lediga och vad de kan användas till.

Företagslokaler

Att starta i nya lokaler

Hur stor lokal du behöver är beroende av vilken verksamhet du ska bedriva och om du är ensam eller har flera anställda. Behöver du en stor kundparkering måste du ta med det från början i dina sökkriterier för lokalen. Sådana går sällan att ordna med i efterhand. När du väl står där med din nya lokal är det dags att planera. Finns det personalutrymmen så ska dessa inredas. Ett fikabord och en kaffemaskin är ett måste på en svensk arbetsplats. Utan kaffe fungerar ingenting.

Möblera efter behov

Nästa steg är att skaffa möbler eller utrustning för din verksamhet. Det kan vara skrivbord och datorer. När du inreder ditt kontor kan det vara bra att tänka på att inte skapa dammfällor som till exempel sladdar och kablar från datorer utgör. Ett ställningstagande är om du ska städa själv eller anlita en städfirma. Söker man kontorsstädning i Stockholm har man naturligtvis ett långt större utbud av städfirmor, men även i Arvika kan du hitta flera kompetenta städfirmor.

Anställa eller arbeta själv

Som nyföretagare får du räkna med långa arbetsdagar till en början, men samtidigt är det så roligt att ha kommit igång med något eget att orken räcker. Då verksamheten har kommit igång kan det kanske vara dags att fundera att utöka med personal. Ta kontakt med Arbetsförmedlingen och hör vad de kan hjälpa till med. Ett annat sätt att komma igång med personal utan att anställa är att anlita ett bemanningsföretag, de brukar kunna hjälpa till med de flesta kompetenser.