Förverkliga drömmen om ett eget Bed & Breakfast

Posted by Roger on November 26, 2015
Företagande

B&B

Att starta och driva ett eget Bed & Breakfast är en dröm för många. Lockelsen att kunna slippa storstadslivets hets, möjligheten att träffa nya människor på resande fot och att kunna styra sin egen verksamhet utifrån de egna önskemålen är stark, och anledning nog för många att starta sitt eget B&B. Det är kanske svårt och motigt till en början, men när du ror drömmen i hamn kommer det definitivt vara värt det i slutändan. Vad är det då viktigt att tänka på när man ska starta upp ett B&B?

Det viktigaste är att ha koll på de lagar och regler som gäller, och verksamheter som är förknippade med mat, dryck och logi kräver att du införskaffar tillstånd innan du kan sätta igång. Är du helt ny i branschen kan det vara bra att gå lite olika kurser inom matlagning och hygien i kök, till exempel. Fundera på vad som krävs och vad du behöver lära dig mer om för att samla tillräckligt med kött på benen inför starten av ditt Bed & Breakfast. Se till att också få med banken på dina idéer så att drömmen går att förverkliga rent ekonomiskt, och skriv ner en vision om var du vill vara i framtiden med ditt B&B. Ska din verksamhet vara stor och pampig, eller liten och personlig?

Vad gäller inredning är ett hett tips att spana in olika typer av hotellinredningar för att själv hämta inspiration för hur du vill att det ska se ut på ditt B&B. Det är svårare än man tror att skaffa möbler och inredning som förmedlar rätt känsla och en snygg stil, och du sparar mycket tid och energi på att inspireras av andra. Det går även att anlita duktiga inredare som kan hjälpa till med att skapa den inredning som du letar efter. Det kanske kan vara så att det hjälper dig med ett rum och du själv gör alla andra rum i den stil som skapats.

När du till slut fått i ordning ditt B&B är det också dags att börja marknadsföra det så att folk hittar dit. Ett bra tips är att använda dig av sociala medier för att sprida bilder och information. Dessutom kan du gärna be vänner och familj att sprida ordet – vi kommer ofta ihåg personliga rekommendationer bättre än traditionell reklam. Se till att ha en hemsida med kontaktuppgifter, bilder och information om hur man bokar också, så har du kommit en bra bit på vägen. Lycka till!