Hjälp till ny karriär

Posted by admin on April 12, 2017
Företagande

Ibland kan det finnas olika anledningar till att man behöver söka nytt jobb eller byta yrkesinriktning helt och hållet. Kanske känner man att man gett allt man har inom sin yrkesroll, det finns inga fler pinnar på karriärsstegen och man vill istället prova något nytt.

Även om det är självvalt så är förändringar inte alltid så lätt att genomföra och det gäller att ta sig tid och fundera riktigt på vad man vill göra eller vilken inriktning man vill ge sig in på. Kanske är det dags att sadla om helt och börja på nytt med en helt nytt yrkesval?

Har man av någon anledning förlorat sitt jobb genom varsel på grund av arbetsbrist, omstruktureringar eller andra skäl som kan vara mer personliga så kan man ofta få hjälp med att både hantera det som skett och ta sig vidare genom att blicka framåt och tänka på det som en ny möjlighet.

Det som känns som ett nederlag kan bli en positiv förändring om man får rätt stöd och hjälp. Många företag erbjuder sina anställda denna möjlighet då det är neddragningar/uppsägningar och man ska verkligen passa på att ta möjligheten. Den kan hjälpa till att öppna dina ögon både gällande din egen kompetens och vilka möjligheter som faktiskt finns ute i arbetsmarknaden.