Marknadsföring på nätet

Posted by Roger on February 17, 2017
Företagande

marknadsföring_på_nätet_392048869

Marknadsföring är en viktig del av företagande och kommer i många olika former. Vilken form som är mest effektiv och ger bäst ROI beror så klart på vilken bransch man är verksam inom, men i denna artikel tänkte vi titta närmare på de marknadsföringsmetoder man kan använda sig av på internet.

Affiliatenätverk

Ett affiliatenätverk är något man kan ansluta sig till för att få andra sajter att skicka trafik vidare till sin egen. När man ansluter sig kommer ett antal utvalda sajter länka på sina egna sajter till ens egen. Denna form av marknadsföring är väldigt populär då den är helt prestationsbaserad; man betalar endast för vidarebefordring av besökare och inte bara för att hålla länken aktiv. Detta är något som återfinns i många olika branscher men en av de som använder detta till troligtvis störst fördel är den myriad av spelsajter som finns på nätet.

AdWords

AdWords kommer från Google men man använder ofta mellanhänder för att hålla uppe dessa. Det finns dock inget som förhindrar en från att sköta sina egna AdWords, men då bör man veta vad man håller på med. Varje gång man gör en sökning på Google får man nog annonser antingen längst upp, längs ned eller på högra sidan av resultaten. Dessa är länkar som företag betalar Google för att hålla uppe och är ett effektivt sätt att se till att ens sajt dyker upp på förstasidan av sökresultaten.

E-post

Marknadsföring via e-post är också en väldigt vanligt metod idag. Praktiskt taget alla använder sig av e-post och till skillnad från vanlig post kostar det inget att skicka ut e-post. E-post är dock inte bara kostnadseffektivt utan även snabb och mätbar. Det kan användas för allt från att få fler besökare till sajten till köp av produkter och tjänster. Det är även ett sätt att stärka sitt varumärke.