När du behöver större lokaler för ditt företag

Posted by Roger on February 25, 2017
Företagande

office space working meeting_519773482

Ett växande företag är varje företagares dröm, men det medför även en del nya uppgifter för dig som företagare.

Att hitta rätt lokal

Om ditt företag börjat växa ur de nuvarande lokalerna och du börjat leta nya lokaler för ditt kontor är det faktiskt en hel del du måste tänka på. Hur stort kontor kommer du att behöva? Vad behöver kontoret ha för läge? Vad tycker dina anställda om saken? Förutom dessa frågor finns det massvis med annat att tänka på. Här är en checklista från enklaflytten.se

Storlek

Hur lång tid har det tagit för ditt företag att växa till dess nuvarande storlek och hur stor tror du att företagets tillväxtpotential är? Det är svårt att uppskatta hur många anställda ditt företag kommer att ha i framtiden men försök ändå. Att flytta ett företag är vare sig enkelt eller billigt, förutom jobbet och kostnaden det medför att flytta all utrustning kommer produktionen att stå stilla under några dagar och vara mindre effektiv under en period innan allt kommit till rätta. Det medför ett intäktsbortfall. Därför är det viktigt att hitta rätt storlek på kontoret så att verksamheten inte behöver flytta igen om några år. Att flytta till för stora lokaler är heller inte bra då det innebär onödiga kostnader.

Läget

Är din verksamhet beroende av nya kunder som kommer in direkt från gatan är ett centralt läge viktigt. Har du ofta besökande kunder är bra kommunikationer och parkeringsplatser viktigt.

Personalen

Var noga med att involvera personalen i planeringen och var lyhörd för deras åsikter. För personalen kanske kontorets närhet till kollektivtrafik är viktig eller närhet till bra lunchrestauranger. Vill du behålla personalen du har och vill du kunna attrahera ny kompetens är det viktigt att personalen trivs i de nya lokalerna.