Nytt kontor och nya möbler

Posted by Roger on October 30, 2014
Arvika

Ibland behöver man flytta sitt kontor, det kan vara för att man har växt ur det nuvarande eller för att man behöver placera sig i ett bättre fysiskt läge. När man väl flyttar kan det då vara praktiskt att även köpa nya möbler men varför då, och vad behöver man då tänka på när man väljer möbler?

Nya kontorsmöbler

4379380-officeDet kan vara bra att vid flytten tänka igenom om det är några möbler eller andra kontorsvaror som man borde uppgradera i samband med flyttarbetet. Tänk på att det tar tid att flytta, tid som de i företaget skulle kunnat spenderat på arbete istället. Genom att anlita någon för att göra klart det nya kontoret med fräscha möbler och allt vad det innebär innan resterande anställda börjar släppa på sina arbetsuppgifter kan förseningar minimeras. Något som i sin tur sedan kan spara pengar. Även om man inte har råd att anlita någon så kan man ändå spara pengar på att byta möbler i samband med flytten.

Om du väljer att vänta med att köpa nya möbler, som du ändå vet att du kommer behöva inom en snar framtid, kommer de anställda behöva stanna upp sina arbeten två gånger för att förflytta möbler. Både vid flytt och vid möbelbyte, något som blir extremt ineffektivt.

Val av möbler

Vid val av möbler är det viktigt att man väljer möbler som är hållbara så att man inte än en gång får avbrott i arbetet. Enklaste sättet att försäkra sig om detta är att helt enkelt handla från företag som har högt förtroende inom branschen. Även om detta ger dig ett enkelt sätt att hitta rätt kvalitet så behöver du fortfarande ha en uppfattning om vilken arbetsyta och miljö alla på företaget behöver. Det är nu du har möjlighet att utreda hur den tidigare miljön har fungerat och förbättra effektiviteten där det behövs. Kanske behöver du ljudabsorberande skärmväggar för att minska buller eller mer skrivbordsyta?

Anpassa efter kontorstyp

Det kan vara bra att hålla i åtanke att alla möbler inte passar alla typer av kontor. Stora bord, till exempel gör ju sig bra i kontorslandskap och kontor med 3 – 4 personer i varje rum, men de kan lätt ta upp onödigt mycket plats i cellkontor eller kontor med bara två personer i. Tänk därför noga på vilket typ av kontor du tänker ha, det finns en hel del forskning kring arbetsmiljöer och kontorstyper, en stor del av denna visar på att kontorslandskap ofta är störande för många anställda, speciellt om folk ofta använder telefoner där. I andra änden av spektrumet har man även sett att cellkontor inte ger en stor arbetssämja bland de anställda då de har för lite kontakt med varandra under en normal arbetsdag.